Reiseblogg fra Travellerspoint

La Paz III

En liten oppdatering paa hva vi har gjort de siste dagene siden fjellet. Vi befinner oss fortsatt i La Paz, men kommer til aa reise videre soerover i morgen tidlig

sunny 20 °C
Se Backpacking i Latin-Amerika på Joshole's reisekart.

Torsdagen ble en rolig dag selv om vi hadde ladet opp batteriene igjen med nesten 16 timer soevn. Vi var forundret over bragden aa sove saa lenge, men vi var nok veldig slitne etter fjellene. Dagen begynte med en tur paa Coca-museet som fortalte historien til Coca-planten. Museet var lite og koselig, men kanskje litt kjedelig etter vaar smak. Dessuten ble vi stemplet som spioner fordi vi tok bilder inne i museet og ble strengt bedt om aa slette alle bilder paa kameraet. Litt ergelig var det at vi ikke hadde faatt tatt bilde av alt inne paa museet enda, men bildene som allerede var tatt klarte vi aa berge med oss ut. Godt fornoyde gikk vi og spiste en stor lunsj som inkluderte tomatsuppe (nesten like god som den hjemme), fylte tomater, potetstappe og Llama-filet.

Tygge_cocablader.jpg
Tygging av cocablader er svaert utbredt i Bolivia og skal visstnok hjelpe mot alt.

Dame_veier_cocablader.jpg
En gammel dame veier cocablader

Gruve.jpg
Cocablader er gruvearbeiderens beste venn.

Etter lunsj gikk vi paa heksemarkedet for aa titte paa hva heksene hadde aa by paa. Det var mye rart – alt fra okkulte smykker og redskaper til Llamafostre og padder. Etter at vi hadde vandret rundt og tatt noen bilder gikk vi til et annet marked hvor vi prutet paa lave priser paa Allpakka-tekstiler. Det ble noen smaakjoep og vi gikk fornoyde avsted til middag paa HardRock cafè. Vi tok tidlig kveld fordi vi skulle tidlig opp dagen etter.

Heksebod.jpg
En av bodene paa heksemarkedet.

Llamafoster1.jpg
Llamafoster til salgs

Padder.jpg
Her selges ogsaa alt fra snurrebasser til kjempestore padder.

Grunnen til at vi maatte staa tidlig opp dagen etter var fordi Jostein skulle sykle Doedsveien paa downhillsykkel. Dette er en 64 kilometer lang vei mellom La Paz og Coroico som er beryktet for aa vaere meget farlig. På grunn av at veien er så smal og dessuten mangler veirekkverk er den meget risikabel. Regn og tåke gjør sikten dårlig og veiene leirfulle samtidig som det faller stein fra fjellveggene. I 1995 ble veistrekningen kåret til å være verdens farligste vei av Inter American Development.

Death5.jpg
Doedsveien

Én av de lokale veireglene sier at den sjåføren som kjoerer nedover langs veien aldri har forkjørsrett, men må vike ut i veikanten ved møte. Utover dette råder venstretrafikk på veien, til forskjell fra høyretrafikk i øvrige Bolivia. Dette gir sjåfører i venstrestyrte kjøretøyer mer kontroll over hvor kjøretøyets venstre side befinner seg og gjør dermed møtene sikrere.

Death1.jpg
Smal vei selv for syklister

I 2006 ble en ny vei innviet mellom La Paz og Chorico, noe som gjør at den gamle veien har minsket i betydning og trafikken dermed er sterkt redusert. Foer den nye veien kom var det vanlig at mellom to hundre og tre hundre mennesker mistet livet paa doedsveien hvert aar. Naa er veien gjort om til en turistattraksjon i form av adrenalinpumpende downhillsykling og antallet doedsulykker har falt betydelig, men er langt fra null.

Death2.jpg
Det var foerst paa turen opp igjen i buss det gikk opp for oss hvor bratt det egentlig var utenfor veien

Dessverre hadde ikke Jostein med kamera og fikk tatt bilder selv, men selskapet han syklet med skal brenne ut en cd med bilder som ble tatt slik at bloggen blir oppdatert med baade bilder og film fra dagen. Turen gikk foroevrig nesten helt greit med bare en utforkjoering. Paa foerste etappe kjoerte ei jente av veien, men landet heldigvis paa ei hylle to meter nedenfor veien. Hun unnslapp med en kul stor som en appelsin over oeyet og sjokket over aa ha kjoert av Doedsveien. Hadde hun kjoert av veien ti meter enten foer eller etter ulykkesstedet ville det gaatt mye vaerre. Resten av nedfarten satt hun paa servicebussen som fulgte oss!

Death3.jpg
Doedsveien

Death4.jpg
En utrolig flott tur selv om du ikke rakk aa nyte mye av utsikten paa vei ned

Etter nedfarten slappet vi av i et dyrereservat hvor vi lekte med aper, pappegoeyer og hunder. Det var ogsaa en pastabuffet der, men utenkelig nok var det vegetarbuffet – litt snurt! Hoydepunktet i dyrereservatet var derfor de varme dusjene da de har vaert helt fravaerende under hele reisen her i Soer-amerika. Godt fornoyd dro Jostein tilbake til La Paz hvor Fredrik satt flittig og ventet over pensumboekene paa en koselig cafê. Fredrik hadde tilbrakt dagen med diverse gjoeremaal angaende reisen videre til Argentina og eksamene som kommer i november. Vi spiste middag sammen med noen av de andre fra downhillsyklingen foer vi tok en tidlig kveld.

Idag har vi gjort fint lite. Vi fant en ordentlig engelsk pub hvor Manchester United versus Bolton ble sendt og benket oss ned forran skjermen med hvert vaart glass i haanda. De roede vant, saa dagen har vaert bra og vi gleder oss naa bare til aa dra fra La Paz og hoyden imorgen tidlig.

Skrevet av Joshole 17:27 Arkivert i Bolivia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Vær den første som kommenterer.

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint