Reiseblogg fra Travellerspoint

La Paz II

Her er en siste oppdatering fra La Paz foer vi drar opp i fjellene i morgen. Bloggen vil ikke bli oppdatert foer vi er nede igjen i La Paz om seks dager.

sunny 20 °C
Se Backpacking i Latin-Amerika på Joshole's reisekart.

I gaar var vi hele dagen paa 4700 moh og isklatret. Foruten oss to, var den engelske legen Alex med. Guidene vaare, Sabino og Celestino, viste oss hvordan vi opptrer sikrest mulig paa bre med bruk av stegjern, isoeks og sikringsmidler. Vi laerte ulike sikringsmetoder og fikk prove oss paa stigninger fra 45 til 90 grader. Selv om vi har litt kjennskap til opptreden paa bre fra foer av, er det alltid greit med en oppfriskning. Isklatring i denne hoeyden viste seg aa vaere like tungt som vi hadde forventet. Likevel taklet vi alle hoeyden veldig godt og vi hadde det veldig goey. En hel dag paa denne hoeyden er verdifull akklimatisering foer fjellene. Her er noen bilder fra isklatringen (bildene er thumbnails - klikk paa bildene for aa se stoerre bilde):

La_Paz.jpg
Utsikt over La Paz - Illimani kan saavidt skimtes i disen i horisonten

JOS_FRED_Huayna.jpg
Jostein og Fredrik med Huayna Potosi i bakgrunnen

Isklatring_jostein.jpg
Jostein

Isklatring_fredrik.jpg
Fredrik

Isklatring_alex4.jpg
Alex

Isklatring_alex3.jpg
Alex

Isklatring_alex2.jpg
Alex

Isklatring_alex.jpg
Alex

I dag har vi bare slappet av og forberedt oss til morgendagen. Vi har gjort noen siste innkjoep, saa naa skal alt vaere paa stell. Det er kun pakking som gjenstaar foer vi tar kvelden.

Gi gjerne tilbakemelding paa om dere oensker bildene som thumbnails (slik som i denne posten) eller som i tidligere poster.

Bloggen vil altsaa ikke bli oppdatert foer vi er nede igjen fra fjellene om seks dager.

Skrevet av Joshole 18:37 Arkivert i Bolivia

Send via e-postFacebookStumbleUpon

Innholdsfortegnelse

Kommentarer

Greetings from the north!

Heite steike, det dere driver med nå må være så vannvittig morro! Håper bestigningen går bra og at alle kommer opp. Venter spent på blogg om 4 dager.

Første snøen falt på Norefjell for et par dager siden, så vinteren er ikke langt unna her. Gradestokken i høna er på 9 grader.

cya

fra Trhole

Denne blogg innlegg er nå stengt for kommentar for de som ikke er medlem av Travellerspoint. Hvis du er medlem kan du logge inn for å reagere.

Enter your Travellerspoint login details below

( Hva er dette? )

Hvis du ikke er Travellerspoint medlem kan du gratis bli medlem.

Bli medlem av Travellerspoint